O meni

Biografija

Nataša Todorović

je rođena 01.03.1980. Slikarka živi i radi u Beogradu.U svet slikarstva ušla je veoma rano, još kao dete. Od tada do danas, njena ljubav prema slikanju, bojama i crtežu ne prestaje. Kroz celo školovanje ona ne prestaje da slika, aktivna je u likovnim sekcijama, ali je životni put odvodi u svet ekonomije. Ona nikad nije zanemarila svoju prvu ljubav i pored svoje posvećenosti porodici i poslu, nastavlja da slika i neguje svoj likovni talenat.

Protekli meseci su najplodniji period njenog rada i označavaju povratak slikarstvu kojem se posvetila sa velikim žarom. I premda ističe da slika za svoju dušu, njeni radovi zaslužuju da ugledaju svetlost dana i postanu deo kako virtuelnih izložbi i prezentacija, tako i galerija i domova svih zaljubljenika u umetnost.

O delima


U Natašinom slikarskom opusu prisutni su portreti, ženske figure sa motivima iz mašte, priroda i životinje. Ona takođe pokazuje sklonost ka modernom izrazu, gde podloga čini važan deo slike. Na tom planu ona veoma vešto eksperimentiše i slike obiluju neravnim površinama, koje ostavljaju utisak reljefa. Sklona je snažnoj i izraženoj boji.

Nataša sanja i svoje snove prenosi na platno, što njene radove čini auteničnim. Ona rado slika prirodu i priroda je inspiriše: drvo, šuma, nebo, planine nalaze mesta na njenim platnima. Ona voli veliki format i vešto vlada velikim platnom. I na kraju, ali ništa manje značajni su njeni apstraktni radovi inspirisani bogatom umetničkom maštom. Njene omiljene tehnike su akril, akvarel, ulje na platnu i kolaž, ali i dalje traga za novim tehnikama i voli da eksperimentiše. Ono što je izdvaja su svakako emocije i energija koje vešto prenosi na platno.

Vođena ljubavlju kao večitom inspiracijom svih umetnika, ona na posmatrača prenosi svoja osećanja i otvara mu vrata svojih snova.

O slikarki pisala
Prof. Sofija Žmirić